Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya planer för BB i Hudiksvall

/
  • BB kommer att behöva flytta till andra lokaler i sjukhuset i väntan på att få en helt ny avdelning.

Mödra- och barnsjukvårdens lokaler i Hudiksvalls sjukhus är för gamla och slitna. Nu letar regionen efter alternativ och tillfälliga lokaler i sjukhuset.

Annons

Under senaste regionfullmäktige lyfte Henrik Olofsson (SVG), ledamot, situationen för förlossningsvården på Hudiksvalls sjukhus. Vid ett besök hade han fått veta att hus 9 hade problem med läckande rör, dålig ventilation och allergiska besvär hos personalen.

– Det stämmer att vi har haft problem i delar av huset med läckage och lukt. Det åtgärdas löpande, men det är ett faktum att stammarna är gamla i huset, säger Helena Ribacke, Region Gävleborgs lokalstrateg.

Läs mer: Oro för BB:s framtid i Hudiksvall

Att vården nu bedrivs i en fastighet i så dåligt skick har väckt oro kring om den har någon framtid i Hudiksvall.

– Det är många som undrar om det ligger en hund begraven här, sa Ann-Britt Lindmark-Lagerwall (MP), under senaste fullmäktigemötet.

Men Helena Ribacke försäkrar att det är prioriterat att få fram nya lokaler för BB, neonatalavdelningen och mödravården. Regionen ser nu över hela sjukhuset för att hitta lösningar på hur vård ska kunna bedrivas i det framöver. Vid årsskiften ska en lokalförsörjningsplan för hela sjukhuset vara klar.

Det innebär att verksamheterna tillfälligt behöver få vara i andra lokaler i sjukhuset i väntan på att få nya egna.

– Om verksamheterna sedan får helt nybyggda eller ombyggda lokaler vet vi inte ännu, säger Helena Ribacke.

Mer läsning

Annons