Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya motorvägen lockade

/
  • Mer än 1500 deltog i helgens E 4-loppet och lägg därtill besökarantalet, som från arrangörernas sida uppskattades till, avsevärt många.

Mer än 1500 deltog i helgens E 4-loppet och lägg därtill besökarantalet som från arrangörernas sida uppskattades till, avsevärt många. Det var en riktig folkfest.

Annons

Redan tidigt på lördagen började folk strömma till E 4-loppet. Första start gick klockan tio och då var det dags för SM-tävling i rullskridor. Trots att lätt dimma låg över den nyasfalterade motorvägen ville man såklart följa det stora arrangemanget och den, smått historiska, händelsen.

När lördagens andra start gick kunde alla som var på plats, konstatera att E 4-loppets slogan, årets fest i Glada Hudik, passade in ganska bra. Bara i loppet ställde drygt 800 löpare upp på fyra olika sträckor. Sammanlagt deltog drygt 1500 personer under helgen och besökarantalet uppskattades, från arrangörernas sida, till avsevärt många.

Unga Olof Persson från Hudiksvall laddade inför fem kilometersloppet. Men han var inte nervös, bara i sommar har han ställt upp i motionslopp i Bergsjö, Näsviken och Hudiksvall.

– Jag vet inte hur det kommer att gå, men jag tycker om att springa, säger Olof Persson.

För dem som valde att inte snöra på sig joggingskorna gick det alldeles utmärkt att bara kolla på. En stor och hög stenslänt fick agera läktare och utsikten över starten var därifrån perfekt.

– Jag tycker att det här är jättehäftigt, säger Thomas Klang, Söderhamn, som var en av alla på slänten.

Blev loppet den folkfest ni hoppats på?

– Ja, det blev det. Jag tar med mig mycket från den här helgen, och dels att går att arrangerar stora tävlingar på det här sättet. Allt har flutit på jättebra, säger tävlingsledare Jan-Ove Kilarne.

Mer läsning

Annons