Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya idéer för Folkets hus

/
  • Ungdomsuppföljaren Tommy Enström vill att ungdomarna i Hudiksvalls ska kunna samlas någonstans, i stället för att sitta och hänga i Hemköps entré eller på järnvägsstationen.

Folkets hus som ett nav för kultur, nöjen och konferenser.

Eller Folkets hus som ett Ungdomens hus, där ungdomar kan samlas i stället för att driva omkring på stan.

Flera idéer är i luften.

Annons

Kommunens ungdomsuppföljare Tommy Enström har reagerat på att många ungdomar väljer att hålla till i entrén till Hemköp, i garaget därunder och på järnvägsstationen om kvällarna.

När Folkets hus-föreningen gick i konkurs i mars såg han en möjlighet för kommunen att göra något för dessa ungdomar.

Hans förslag till beslutsfattarna i Hudiksvalls kommun är att göra ett Ungdomens hus av det som varit Folkets hus, en samlingslokal dit alla ungdomar är välkomna för att bara träffas och umgås.

Kommunalrådet Sven-Åke Thoresen (S) håller med Tommy Enström i sak. Även han har sett hur ungdomarna driver vind för våg både i Hudiksvall och i Iggesund, där han själv är bosatt.

Men något nytt Ungdomens hus blir det troligtvis inte i Folkets hus-byggnaden.

- När Brandgaraget öppnade var tanken att det skulle bli ett Ungdomens hus. Jag vet att det inte fungerade som det var tänkt. Men jag tror att de får jobba vidare med den lokalen, den är gjord för ungdomar. Det är det huset man ska utgå ifrån.

Förvaltningschef Bengt Friberg och kulturchef Sten Bunne vid lärande- och kulturförvaltningen har presenterat ett annat förslag för Folkets hus-byggnaden, som ska diskuteras i kommunstyrelsen på torsdag i nästa vecka.

Deras idéskiss går ut på att skapa ett nav för kultur, nöjen och konferenser med start i september i år. De ser gärna att Folkets hus-byggnaden betraktas som ett "kulturcampus".

Fotnot: Läs mer i fredagens upplaga av Hudiksvalls tidning.

Mer läsning

Annons