Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya dansturer på Rahms loge

/

Det står inga raggarbilar på ängen utanför Rahms loge i Forsa när Zlips från Östersund spelar upp till kvällens och säsongens första dans. Dagens besökare kommer för att dansa - inte för att festa.

Annons

- De har med sig ombyte och särskilda dansskor och vissa lägger till och med upp semestern för att kunna åka runt och dansa, berättar Cina Rahm som driver danslogen tillsammans med dottern Alexandra.

Danserna återupptogs sommaren 2008 efter ett uppehåll på tolv år.

- Det går runt, men visst är det en chansning, säger Cina Rahm. Hon är glad över att ha kunnat väcka liv i danserna, som var igång under hela hennes uppväxt.

Då var det Näsvikens IF som arrangerade och folk kom från hela Hälsingland. Det kunde vara uppemot 30 danskvällar på en sommar och som mest hade man 980 betalande besökare.

- Då var det nog så att alla möjliga gick ut. De kanske satt uppe på serveringen och drack lättöl eller var ute på parkeringen vid sina raggarbilar. Man var ute i buskarna och söp, det var lite mer av folkpark, berättar hon.

Inne i logen buggas det för full maskin. Tjejerna snurras i alla riktningar, killarna gör rytmiska markeringar som passar till musiken. Kostym och slips är inte att tänka på - här är det praktiska kläder, linne och sportbyxor och dansvänliga skor som gäller.

Jonas Norberg och Irene Svensson från Hudiksvall var på Rahms även i gamla tider och tycker att det är roligt att komma tillbaka.

- Det är ett kul ställe, säger Jonas Norberg.

Mer läsning

Annons