Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya anmälningar mot läkaren

Det har i veckan kommit in fem nya anmälningar till HSAN mot läkaren Johanne Krogh på Hudiksvalls sjukhus. Och samtalen till landstingets patientnämnd blev fler än vanligt.

Annons

Den danska läkaren Johanne Krogh fick inte längre operera i Norge. Hon hade felbehandlat 29 patienter. Men i Sverige kunde hon få jobb.

Här har hon anmälts sex gånger till HSAN och hon har varnats av Socialstyrelsen.

Den senaste veckan har Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd, HSAN, fått ytterligare fem anmälningar mot läkaren från patienter i Hälsingland.

En man anser sig till exempel felopererad av läkaren. Han skadade en arm vid en trafikolycka. En sena hade gått av. Han träffade efter tag Johanne Krogh och hon opererade honom.

Det gick visserligen inte att laga den trasiga senan, men mannen hävdar att läkaren ska ha skurit av något mer i axeln under operationen.

Men anmälningarna innehåller också allmän kritik mot vården, som långa väntetider och dåligt omhändertagande på akutmottagningen.

Händelserna bakom de fem nya anmälningarna har inte utretts av HSAN än och Johanne Krogh har inte kritiserats av de svenska tillsynsmyndigheterna för fler felbehandlingar.

Många patienter har hört av sig till landstinget. Patientnämnden har haft fullt upp.

- Det har ringt väldigt mycket den här veckan, säger kanslichefen Gunilla Nordström.

- Till syvende och sist handlar det om att ta vara på patienternas synpunkter för att vården ska blir bättre, säger Gunilla Nordström.

Mer läsning

Annons