Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny vägkrog vid R 84

/
  • Endurobanans strategiska läge i Medskog bredvid nya E 4 och riksväg 84 har väckt långt gångna planer på ett logistikcentrum med vägkrog och verkstäder för tunga fordon.

Korsningen mellan nya E 4 och R 84 kan bli en ny knutpunkt för tung trafik och fjällresenärer. Platsen är en bra placering för en vägkrok och servicecenter anser fyra lokala investerare.

Annons

- Vi är så långt framme i våra planer att vi vill börja bygga en vägkrog som kan stå klar när nya E  4-an invigs hösten 2011, säger Ove Fredriksson, Delsbo.

Han är farbror till två av de andra investerarna, Robert Fredriksson och Henrik Fredriksson. Den fjärde delägaren är Per Eriksson, samtliga Hudiksvall. Namnet på det gemensamma bolaget är ROPH AB.

De ansöker nu om ett markanvisningsavtal för sex av de nio tomter som tekniska nämnden håller på att inrätta kring endurobanan vid Medskog. Tekniska nämnden är positiv till initiativet men har bett att få träffa exploatörerna för att få höra mer om deras planer.

- Det är roligt att det finns folk som vill satsa, säger Uno Jonsson, (S) tekniska nämndens ordförande i Hudiksvalls kommun.

Bättre vägar innebär fler resenärer bedömer exploatörerna. E 4 sträckning förbi Uppsala och motorvägen mellan Hudiksvall och Söderhamn kommer att leda till förändrade trafikmönster. Den strida strömmen av fjällturister från Mälardalen kommer i högre utsträckning att åka via Hudiksvall och vidare längs riksväg 84 tror de.

- Snabbare restider gör att Hudiksvall blir en lämplig plats att stanna till för att äta och tanka, säger Ove Fredriksson.

På området finns en gammal kommunal soptipp och tekniska nämnden anser att den bör saneras innan området exploateras. Arbetet beräknas kosta en miljon kronor och nämnden ansöker om pengar från kommunstyrelsen för att utföra arbetet.

Mer läsning

Annons