Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny station för återvinning

/
  • Den nya infarten börjar skönjas så smått. Nästa höst ska den nya återvinningscentralen vara klar.

Trängseln och väntetiderna vid återvinningscentralen på Ulvberget i Hudiksvall är snart ett minne blott. Redan om ett år ska en mera ändamålsenlig station tas i bruk.

Annons

Markarbetena har redan påbörjats, liksom avverkningen för ny infart. Den infarten ska byggas öster om Sitas röda byggnad, och en ny utfart ska byggas mellan Sitahuset och den kontorsbyggnad som tillhör kommunens tekniska filial på Ulvberget. Lagringen av vitvaror flyttas från den nuvarande infarten, till en hästskoformad slinga som ska löpa mellan de nya in- och utfarterna.

– Längs den bygger vi fyra nya avlastningsplatser, så den kommer att svälja kanske fyra gånger så mycket som vi har idag, säger Nils-Ola Norlin, chef vid Ulvbergets avfallsstation.

Det formas alltså rymliga och lättillgängliga ytor för avlämning, och det planeras också för en stor sorteringsplan, berättar Nils-Ola Norlin.

– Vi håller på med projekteringen, och sedan ska vi göra upphandlingen. Jag vill inte gå in på hur stor kostnad vi räknar med, men det är en mycket stor investering. Vi har fonderat pengar för det här ändamålet, och nu vill kommunledningen att vi plockar fram dem, eftersom det är dåliga tider. Och det finns ju behov av en ny central.

Mer läsning

Annons