Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny satsning på rock för tjejer

/
  • Bandet Coulrophobia är ett av få band i Hudiksvall med kvinnliga musiker. En ny satsning ska förhoppningsvis få fram fler.

Det är väldigt få tjejer som spelar i band i Hudiksvall, enligt Studiefrämjandet. Det vill de råda bot på– genom en kurs för tjejer som vill spela i band. Studieförbundet får stöd från kommunen och vill köra i gång i höst.

Annons

Färre tjejer startar band i dag än tidigare. Det finns extremt få kvinnliga ljudtekniker och kompmusiker, konstaterar Mårten Olsson, musikhandläggare på Studiefrämjandet. Studieförbundet vill därför starta en studiecirkel för tjejer som vill spela i band. Projektet heter Bandolinas Hudiksvall, och har just fått besked om stöd från kommunen.

– Det är jättekul, det en signal att vi tänkt rätt, säger Mårten Olsson.

Det är Anna Sara Dahrén som kommer att leda kursen. Hon är själv är aktiv musiker, och har lett ett Bandolinas-projekt i Bollnäs. Syftet är att skapa en plattform för tjejer som vill spela i band. De tjejer som går kursen kan stimulera fler att våga satsa, genom att de ser att andra håller på, säger Mårten Olsson.

Studiefrämjandet fick i tisdags sin ansökan om projektbidrag beviljad av lärande- och kulturnämnden. De får nu stöd på 70 000 kronor från Hudiksvalls kommun. Första steget blir nu att kolla av intresset ute i bygden.

Mer läsning

Annons