Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny hjärt- och kärlmottagning på Varvet

/

Den privata hälsocentralen Varvet i Hudiksvall satsar nu mer på förebyggande arbete.

Annons

En särskild hjärt- och kärlmottagning ska startas på hälsocentralen Varvet, som drivs av Mitt Hjärta.

– Vi tycker att det är viktigt med en hjärt- och kärlmottagning. Stroke, hjärtinfarkt men också diabetes räknas numera som folksjukdomar, säger hjärtläkaren Eskil Hammarström som arbetar på Varvet.

Eftersom arbetet är tänkt att vara just förebyggande är det något som ska ligga inom primärvården och inte akutsjukvården berättar Eskil Hammarström. Därför krävs det enligt honom resurser och en god relation med Hudiksvalls sjukhus. Samarbetet mellan Varvet och sjukhuset måste fungera bra och väntetiderna får inte bli för långa för patienterna.

– Vår strategi är att fånga upp personer tidigare, många människor dör för tidigt och i onödan, säger Eskil Hammarström.

Att hälsocentralen Varvet har tappat patienter som en följd av att deras läkare bytt arbetsplats oroar dock inte Eskil Hammarström. Han menar att även om det försvunnit patienter nu så kom det en hel del nya år 2010 tillsammans med de läkare som började då.

– Vi är nöjda om vi kan arbeta med ett bra koncept, sedan får vi utvärdera. Vi har en lagom stor organisation som det ser ut nu och personalen som finns här är väldigt entusiastiska, säger Eskil Hammarström.

Mer läsning

Annons