Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny biltvätt på Medskog

/
  • Leif Johansson, Forsa, och barnen, här dottern Maria Johansson, investerar 4,5 miljoner kronor för att öppna biltvätt på Medskogs södra industriområde. En likadan biltvätt planeras också i Bollnäs.

Medskog är rätt läge för en biltvätt tänkte Leif Johansson, Forsa. Men det var miljöaspekterna som fick barnen att vilja vara med i projektet.

Annons

Läs mer: Biltema börjar bygga på Medskog

– Vi vill ju inte att all smuts som sitter på bilen ska spolas ut i sjön. För mig var det avgörande med miljön, säger Maria Johansson som tillsammans med sina bröder Magnus Zetterlund och Martin Zetterlund ska driva biltvätten.

Genom att bilen tvättas i varmt vatten behövs mindre kemikalier för att göra den ren förklarar Maria Johansson. Sedan samlas allt vatten upp för att renas från oljor innan det släpps ut. Partiklar som innehåller kemikalier och metaller samlas upp i behållare och fraktas till en miljöstation för omhändertagande.

Läs mer: Nya ägaren vill utveckla centrumhandeln

Fram till 2012 drev Leif Johansson butiken Johans motor, nu äger han några industrilokaler och söker en köpare till Hantverksgården i Hudiksvall. Det roliga är att utveckla en verksamhet och nu återstår bara att förvalta lägenheterna i Hantverksgården förklarar han försäljningen.

– För mig handlar den här biltvätten om att göra något tillsammans med mina barn, säger Leif Johansson.

Läs mer: Ny biltvätt planeras vid Bollnäs södra infart

Han beskriver handelsplatsen på Medskog som självgenererande för kunder till en biltvätt. Det är mycket trafik på både E 4 och riksväg 84 samtidigt som Medskog ligger bra till för kunder från Hudiksvall och Forsa.

Det finns två automatiska biltvättar i Hudiksvall och några tvätthallar för den som vill göra jobbet själv. Så kommer det också att bli på Green car wash vid Medskog. Här kör bilisten in i en portal och får sedan använda högtryck och utrustning som hör till anläggningen. Just denna snöiga vecka är det svårt att se att anläggningen som kommer att sakna väggar ska vara öppen dygnet runt, året runt.

Läs mer: Vilken butik vill du helst ha till Hudiksvall?

– Jodå, anläggningen ska klara klimatet utan att frysa. Du tvättar med varmvatten och det är tyska tillverkaren Kärcher som utformat hela anläggningen, säger Leif Johansson.

Få reda på det senaste om vad som händer just där du bor genom vår nya app. Ladda ner den här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning