Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny bilprovning öppnar dörrarna i Hudiksvall: "Vi behövs på marknaden för konkurrensen"

/
  • Erik Eriksson är en av två besiktningstekniker på Dekra bilprovning i Hudiksvall. Lokalerna är nybyggda och ligger lättillgängligt i Furulund.

På onsdagen slog Dekra bilprovning upp portarna till sina nybyggda lokaler i Hudiksvall.

Annons

Två besiktningstekniker har anställts och de tar emot fordon på upp till 3,5 ton. Kunderna har redan upptäckt att de finns.

– Det var över förväntan med kunder i går. Vi har inte ens gått ut med att vi har öppnat, sa besiktningstekniker Erik Eriksson på torsdagsförmiddagen.

Läs även: Opus bilbesiktning får konkurrens

Kunderna kan boka tid eller bara svänga förbi på drop in.

Dekra är ett internationellt företag och har över 50 besiktningsstationer i Sverige. I Gävleborgs län finns stationer även i Sandviken och Gävle, och regionchef Jonas Dolk är nöjd med etableringen i Hudiksvall.

– Vi behövs på marknaden för konkurrensens skull, för tillgänglighet och service. Det personliga bemötandet kan vara avgörande för kundens upplevelse, säger han.

En av dem som tittar in är Mattias Nilsson. Han har en Volkswagen transporter och väntar lugnt medan Urban Sundberg kollar under hans bil.

– Jag brukar lämna in bilen på verkstaden in förväg så man vet vad det är för läge. Och det är sista rycket att besikta den nu, säger Mattias Nilsson.

Läs mer: Privatisering av bilprovningen ger nya möjligheter

Erik Eriksson tipsar om att man kan kolla en hel del själv, för att besiktningen ska gå smidigare när det väl är dags.

– Glödlampor till exempel. Och om man har avtagbar dragkrok är det bra att kolla den regelbundet, säger han och föreslår att man gör det i samband med däckbytet två gånger per år.

Läs mer: Färre besiktningar i framtiden

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning