Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu har de äntligen hittat sitt drömhus

/
  • Mia och Richard Malmqvist hittade sin gård på landet till sist.
  • Alpackan Bill är det senaste tillskottet bland djuren på gården.
  • – Det var Richard som kom på gårdsnamnet när han hängde upp alla änglarna i Designboden, berättar Mia Malmqvist.
  • Det var shetlandsponnyerna Kurt och Lissy som fick Mia Malmqvist att längta ut på landet.
  • Efter en liten fikastund vid hästhagen fick Melwin och Elisabeth Löf följa med in i hönsgården och kela med en av silkeshönorna.

Redan innan Mia och Richard Malmqvist hade byggt färdigt sitt drömhus på Maln kände de att de inte kunde bo där. De trivdes inte.

Annons

Richard ville ha större utrymme och Mia längtade efter djur. Bland bostadsannonserna såg de en stor lantgård i Vij utanför Hudiksvall som var till salu. De har alltid velat bo på landet, men inte lyckats hitta det rätta huset tidigare.

– Vi bestämde oss på en gång. Richard byggde färdigt villan på Maln och sedan lade jag ut den till försäljning på Facebook. På en timme var den såld för 5,3 miljoner kronor. Det blev kommunens dyraste hus 2014, berättar Mia Malmqvist.

Sedan köpte de sina drömmars hus och Richard Malmqvist döpte det till Vij Änglagård. Han startade ett företag hemma på gården som nu hela familjen är involverad i om somrarna.

Ett sommarkafé med lunchservering i en liten bod på gården och kombinerade det med en present- och inredningsbutik. Shetlandsponnyerna Kurt och Lissy, som de hade sedan tidigare, fick snart sällskap på gården med fler hästar, höns och ankor. Det senaste tillskottet är alpackorna Bill och Bull som trivs bra med hästarna i hagen.

– Jag vill att gården med djuren ska vara ett smultronställe dit man kan komma och ta en fika eller äta, säger Mia Malmqvist. När det inte så många gäster här så finns det också möjlighet att följa med mig in i hagarna, berättar hon vidare.

På fritiden bygger nu Richard Malmqvists fler stallplatser för uthyrning.

– Bygga och snickra är min hobby och här finns det så mycket att göra att jag aldrig hinner bli färdig, säger Richard Malmqvist, som till vardags är brandman på räddningstjänsten.

Det här är familjens fjärde hus som de bygger eller renoverar.

– Nu har vi hittat det rätta, så här stannar vi, berättar Mia Malmqvist.

Mer läsning

Annons