Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Notan stiger för takraset

Nästan 1,7 miljoner kostar reparationen av taket efter takraset på Lunds skola. Ytterligare kostnader på drygt 130 000 kronor tillkommer, för bland annat skolskjuts, kostenheten och projekteringskostnader.

Annons

– Det dyra är att färdigställa taket, säger Jan Kroppegård, teknisk chef i Hudiksvalls kommun.

Han tillägger att det egentligen inte är möjligt att presentera den definitiva slutnotan för takraset innan allt är klart. Men byggfirman som har utfört reparationen av taket vill ha nästan 1,7 miljoner för sitt arbete.

Nu har man också fått räkningen för vissa andra kostnader som uppstod till följd av takraset. Skolskjuts för eleverna som gick i Läroverket i Hudiksvall under tiden då de inte kunde vistas i byggnaden kostade 40 000 kronor. Kostenheten fakturerade 53 000 kronor. Projekteringskostnader på 30 000 kronor tillkommer liksom interna kostnader på 10 000 kronor. Totalt alltså 133 000 kronor som ska betalas.

Pengarna kommer Hudiksvalls kommun att kräva av företaget Norvag Byggsystem AB, som levererat den nyckelfärdiga byggnaden. Skadeståndskravet mot leverantören är dock ett ärende som kan ta tid.

– Det kan bli en lång process, säger Jan Kroppegård.

Mer läsning

Annons