Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nostalgiskt gymnasiejubileum

/
  • Bakre raden: Inger Jonsson, Sigvard Johansson, Göran Westberg, Eivor Signeul, Barbara Hedström, Carl Olof Lindström, Håkan Gnarpe, Jan Jonsson, Anders Olsson, Leif Ek, Staffan Riben och Inge Törnkvist.Främre raden: Britta Ramnemark, Birgitta Lindström, Ann Margret Lindberg, Pia Shapiro, Inger Sundelin, Margareta Modéen.

Annons

För femtio år sedan tog 39 elever examen från Läroverket i Hudiksvall, som då var stadens gymnasieskola. På lördagen återvände hälften av dem till den gamla hemstaden, för en dag av glatt umgänge och nostalgi.

- Nu är vi alla pensionärer. Förr om åren pratade vi mest om våra karriärer, men nu handlar livet om annat. Vi pratar mycket om våra barn och barnbarn, men också om allt roligt som hände på gymnasiet, säger Birgitta Lindström, som numera bor i Stockholm.

Av de gamla klasskamraterna är det bara en som bor kvar i Hudiksvall. Resten av vännerna från gymnasieåren är utspridda i inte bara Sverige, utan i hela världen. Men med internet och e-post är det enkelt att hålla kontakten, berättar Birgitta Lindström, som dagen till ära har satt på sig studentmössan från 1959.

Mer läsning

Annons