Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrlands populäraste bil finns i Norrbo

/
  • Lena Eldh körde bilen vid finalen i Rättvik. Här får hon ta emot priser av Kjell Åke Krantz.
  • Leif Eldh körde bilen på Krantz Challenge i Hudiksvall.
  • På Krantz Challenge möts bilarna två och två, och det är publiken som får bestämma vilken av bilarna de tycker är snyggare. Här granskas Leif och Lena Elds Pontiac Starchief av publiken i Hudiksvall.
  • Efter deltävlingen av Krantz Challenge i Hudiksvall, tog Leif och Lena Eldh ut bilen på cruising.
  • Norrlands populäraste bil 2016 är en Pontiac Starchief från 1957 som ägs av Lena och Leif Eldh i Norrbo.

Vid Classic Car Week i Rättvik avgjordes superfinalen av Krantz Challenge, och den vinnande bilen kommer från Norrbo.

Annons

Under sommaren har publiken fått rösta fram sina favoritbilar på de olika orterna där Krantz Challenge har avgjorts, och vid deltävlingen i Hudiksvall var det Leif och Lena Eldhs Pontiac Starchief från 1957 som vann.

Läs också om Krantz Challenge i Hudiksvall

Vid helgens Classic Car Week i Rättvik möttes bilarna från respektive deltävling i en superfinal, där publiken fick rösta fram sin favorit bland alla vinnarna, bilen som skulle bli Norrlands populäraste bil. Och publiken var enig. Den finaste bilen var Leif och Lena Eldhs Pontiac Starchief.

Det var Lena Eldh som körde bilen i superfinalen, och till slut kom det att stå mellan Pontiacen och en 1932-års Ford cabriolet – där Lena tog en klar seger.

– När jag väl kom in i bilen gick det bra, men jag var lite nervös innan. Samtidigt trodde vi aldrig att vi skulle kunna vinna, vi såg det som en rolig grej bara, säger Lena.

Förutom äran, en elegant pokal och titeln Norrlands populäraste bil, innebar vinsten även en prischeck på 10 000 kronor, och tillgång till tre utställningar under nästa år.

Bilen har funnits i familjen i 15 år, och de senaste fem åren har Leif Eldh totalrenoverat den. Det är bara ett par månader sedan bilen var färdigrenoverad, men det har ändå hunnit bli cirka 200 mil på mätaren.

– Den är helt ombyggd med ny växellåda, modernare motor och andra fälgar och däck bland annat, men utseendemässigt ser den precis likadan ut som original, ända ner till kulören på lackeringen.

Det var en lyckad renovering, alltså?

– Ja, folk verkar ju tycka det, säger Leif Eldh och skrattar.

Läs också om crusingen i Hudiksvall

Kolla också in Ladies run

Mer läsning

Annons