Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Norrbo sockenförening oroas av skolhot

/
  • Hudiksvalls kommun slösar med resurserna om Norrbo skola läggs ner anser Norrbo sockenförening.

Landsbygdens förutsättningar för överlevnad hotas om Norrbo skola läggs ner. Det anser Norrbo sockenförening som klagar på brister i kommunens utredningar.

Annons

Det är inte rättvist att elever på små skolor som Norrbo kostar mer än elever på stora skolor som Björkberg framhåller skoltjänstemännen. Perspektivet behöver kompletteras anser sockenföreningen. Det är inte rättvist att vissa elever har nära till skolan när andra elever får långt till skolan.

Gör en översyn av vilka elever i grannbyarna som skulle vilja gå på Norrbo skola, om upptagningsområdena förändrades. Det kräver Norrbo sockenförening inför beslutet att lägga ner skolan höstterminen 2010.

Det är ett slöseri med resurser att lägga ner Norrbo skola där kommunen investerat i upprustning och kommer att betala av den investeringen med en halv miljon kronor om året i trettio år hävdar sockenföreningen.

Forskning visar att skolan har central betydelse för landsbygdens utveckling. Det gäller även Norrbo där affären riskerar att dras med i nedläggningen. Var därför framsynt och behåll skolan för att få fler människor att bo kvar i bygden anser sockenföreningen.

 

Mer läsning

Annons