Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nollbud tema på Pappers möte

/
  • Avtalsrörelsen har inletts, och Pappers var först ut. På tisdag kväll besökte förbundsordföranden Jan-Henrik Sandberg avdelning 15 i Iggesund.

Skogsindustriernas nollbud till Pappers, inför den kommande avtalsrörelsen, diskuterades på tisdag kväll, vid ett möte i avdelning 15, Iggesund.

Annons

Närvarande på mötet var förbundsordförande Jan-Henrik Sandberg, som trots allt hade hopp om framgång i de stundande förhandlingarna.

– Vi har tagit hänsyn till löneläget historiskt, vi har gjort ekonomiska bedömningar, lyssnat till konjunkturinstitutet och riksbanken, och vi har lyssnat av den europeiska arbetsmarknaden, för att få en bild av vad som är rimligt, sade Jan-Henrik Sandberg.

Pengar och lön är en viktig del av livet, och löneutvecklingen är en av de frågor som medlemmarna har fört fram med särskild tyngd inför avtalsrörelsen.

– Det finns också andra inflytandefrågor som vi vill föra fram, till exempel hur vi ska få rätsida på problemet med tidsbegränsade anställningar, något som vi anser blir missbrukat, förklarade Jan-Henrik Sandberg.

På en punkt är parterna i alla fall överens, redan från början. När nu det treåriga avtalet löper ut, är ett ettårigt avtal en gemensam önskan. Men där tar samstämmigheten slut. Arbetsgivarparten hänvisar till dålig lönsamhet och bekymmersam arbetsmarknad, Pappers å sin sida betecknar nollbudet som uteslutet.

Mer läsning

Annons