Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nico the band och The Spokes till final

/

Det blir Hälsingland mot Gästrikland, killarna mot tjejerna, när Hudikrockarna Nico the band och Ljusdalsgrabbarna i The Spokes tågar in i finalen av Radio Gävleborgs musiktävling Topplistan 2009.

Annons

Nu är finalisterna i Musikpriset Topplistan utsedda. Av de 15 bidrag som klarat sig bäst på topplistan under året har en jury tagit fram fyra som går vidare till final och som har möjlighet att bli musikpristagare 2009 och få 10 000 kronor i prispengar.

– Det är roligt att det är en geografisk spridning och att det kom med band från både Gästrikland och Hälsingland. Kul också att två av banden består av kvinnliga musiker, säger Kerstin Carlsson, grundare av Musikpriset på SR Gävleborg.

I finalen möter Nico the band (Niklas Bengtsson, trummor, Kalle Hörnfeldt, gitarr, Fredrik Nilsson, bas och Michael Stark, sång och gitarr) och Ljusdalsbandet The Spokes (Jens Schulstad, gitarr och sång, Jimmy Håkansson, trummor, Anders Toresson, gitarr, Henrik Engblom, gitarr, sång och munspel, samt Daniel Hogdin, bas) två tjejgrupper från Gävle – Ida Long och Violet Vain.

Finalen direktsänds i lokalradion den 29 januari från Spelplats Gävle.

Mer läsning

Annons