Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nej till spa i renoverat badhus

Bubbelpool och bastu i gamla badhuset är inte åtgärder som ingår i renoveringsuppdraget. Önskemålet lär inte tillgodoses, tror tekniska nämndens ordförande.

Annons

När renoveringen av badhuset i Hudiksvall kom på tal under måndagens sammanträde i tekniska nämnden uppstod en diskussion bland ledamöterna. Frågan gällde hur mycket som egentligen ska göras för de totalt nio miljoner kronor som avsatts för in- och utvändig ombyggnad.

Det har framförts önskemål om ett slags spaanläggning i det nyrenoverade badhuset, med bubbelpool och bastu i avslappnande miljö. Det är ett förslag som gillas av bland annat Göte Bohman (MP).

- Jag vill se badhuset i Hudiksvall som ett mysigt bad för äldre människor. Badhuset i Iggesund kan rikta sig mot yngre och barnfamiljer, säger han.

Men när tekniska nämndens ledamöter diskuterade på måndagen var tonläget ett annat. Nämndsordförande Uno Jonsson (S) hänvisar till det uppdrag som kommunstyrelsen gav – nämligen att åtgärda de arbetsmiljömässiga bristerna.

- Jag vill inte föregripa något politiskt beslut, men för mig är uppdraget solklart. Vi ska åtgärda de problem som finns så att badhuset kan drivas vidare till vi får ett nytt badhus. Då kan vi inte gå in och investera hur mycket som helst nu. Och det gör ju ingenting om det blir någon miljon över, säger han.

Anbud kan lämnas fram till slutet av maj.

Mer läsning

Annons