Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Negativ signal om Hudiksvall

/

Det är ingen bra signal när en koncern som Åhléns väljer bort Hudiksvall och Team Sportia stänger på grund av konkurs. Nu krävs gemensamma insatser enligt kommunalrådet.

Annons

TV+TEXT: Hårda kritiken efter stängningarna – för många gör inget

– Det är för oerhört synd. Det här kan inte bero på Medskog utan vi måste titta på förutsättningarna i centrum, säger Mikael Löthstam (S).

Han vill möta centrumhandlarna och fastighetsägarna för att se vad de tillsammans kan göra. Fastighetsägarnas agerande är viktigt för att få en bra avvägning av utbudet i centrum. Från handlarna sida kommer det att krävas nya grepp, kanske i form av kvällsöppna torsdagar.

Läs mer: Efter stängningsbeskeden – så vill de göra om i centrum

Kommunen är en av fastighetsägarna i centrum framhåller Mikael Löthstam. Men kommunen har också ett planeringsansvar för att hitta sätta att förbättra tillgängligheten. Det finns ett behov av att öka antalet parkeringsplatser framhåller han.

Samtidigt är kommunen på väg att införa parkeringsavgifter i centrum. Främjar det handeln?

– Om utgångspunkten är att förbättra tillgängligheten på veckorna så är p-avgift bra. Det ökar omsättningen av bilar i centrum och styr arbetspendlarna till ytterparkeringarna, säger Mikael Löthstam.

Hudiksvalls kommun har också kontakta Åhléns med målsättningen att förändra deras beslut, säkerligen förgäves men värt ett försök menar kommunalrådet. Han menar också att det är negativt om Team Sportia lämnar Hudiksvall.

Nostalgibilder: Åhléns i Hudiksvall – en lång historia

Åhléns ställningstagande är att Hudiksvall inte ingår i deras kärnverksamhet. Hur kan ett sådant ställningstagande påverka intresset för att etablera sig på Medskog är svårt att bedöma menar Mikael Löthstam.

– Men jag noterar att det redan nu är mycket trafik till området och en del av dem måste vara förbipasserande som butiker på området kan fånga upp, säger Mikael Löthstam.

Hur ser du på att Monitor behov tänkta satsning på Kattvikskajen och att de nu har ett varuhus att fylla?

– Om de ville etablera sig på Kattvikskajen är det jättebra för hamnens utveckling. Men ag har också förståelse för att företag måste fylla lokaler de redan äger, säger Mikael Löthstam

Läs mer:

TV+TEXT: Kontor och bostäder med pool på kajen?

Butikschefen: Det är en chock för alla här

Mer läsning

Annons