Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattis-verksamheten ses över

/
  • Kålhagens förskola är den enda i kommunen som erbjuder barnomsorg på nätter och helger.

Hudiksvalls kommuns enda natt- och helgöppna barnomsorg, Nattis, ska utvärderas.

På grund av det ekonomiska läget måste kommunen utreda samtliga verksamheter.

Annons

Sedan 1994 erbjuder Kålhagens förskola, i Hudiksvall, barnomsorg till föräldrar som jobbar kvällar, nätter eller helger.

Nattis tar emot barn som är i behov av natt- och kvällstillsyn från hela kommunen. Förskolan har öppet dygnet runt och riktar sig till barn med olika tillsynsbehov.

Det är kommunens enda nattöppna barnomsorg och hittills har den fungerat väl. Nu tvingar dock lågkonjunkturen och den rådande ekonomin kommunen att utvärdera verksamheten.

– Det tuffa ekonomiska läget i kommunen gör att vi måste sätta alla verksamheter under lupp, säger Annika Gabrielsson, som fått i uppdrag att se över Nattis-verksamheten

Kommunens lärande och- kulturnämnd har beslutat att se över alla sina verksamheter som ett led i att förbättra det ekonomiska läget. Därmed kommer även Nattis att granskas.

– Vi vill ha en väl fungerande verksamhet med bra ekonomi. Vi ser över allting i dagsläget och det finns ingen hotbild mot någon av verksamheterna, säger Gerd Olsson, vice ordförande i nämnden, och fortsätter:

– Nattis-verksamheten har fungerat bra och har varit ett uppskattat inslag. Vi har inte fått några andra signaler.

Mer läsning

Annons