Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nattågen kan stanna i Hudiksvall

/

SJ Norrlandståg har fått ett nytt avtal som innebär att de kommer fortsätta köra nattågen mellan Stockholm och Narvik. Och redan i december kan nattågen komma att stanna i Hudiksvall.

Annons

– Vi håller på med tågplaneringen nu och försöker se till att vi får plats med stopp där, säger Björn Nilsson, vd för SJ Norrlandståg.

Trafikverkets upphandling om nattågen till Norrland blev klar på tisdagen. SJ Norrlandståg kommer fortsätta köra trafiken, det nya avtalet sträcker sig från juni 2013 och fem och ett halvt år framåt. Restiderna ska bli kortare än idag då tågen kommer att gå via Ådalsbanan och Botniabanan.

– Det var flera aktörer som visade intresse men i slutändan blev det bara en aktör som lämnade in ett anbud. Det viktiga är att de når upp till de krav som vi har ställt, säger Arnold Vonkavaara, chef för Trafikverket region Nord.

SJ Norrlandståg har inte behövt precisera på vilka stationer som de planerar att stanna på i sitt underlag som de lämnat till Trafikverket. Men enligt Björn Nilsson planerar de att stanna i både Hudiksvall och Söderhamn med nattågen framöver.

– För oss är det grundläggande att stanna där folk bor och där vi kan få resande, säger Björn Nilsson.

Enligt honom har SJ Norrlandståg velat göra ett stopp med nattågen i Hudiksvall redan tidigare, men då tågplaneringen redan varit gjord har det inte funnits möjlighet att göra ytterligare ett stopp.

– I december görs det en ny tidtabell och då har vi sagt till om att vi vill ha stopp i Hudiksvall, säger Björn Nilsson.

Mer läsning

Annons