Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Närgången man frias - en kindpuss är inget brott

Ord stod mot ord om hur mannen betedde sig en natt i centrala Hudiksvall.

Annons

En Hudiksvallsman i 30-årsåldern var åtalad för sexuellt ofredande. Åklagaren hävdade att mannen kysst eller slickat en ung kvinna på munnen den 15 mars i centrala Hudiksvall.

När rättegången hölls fick tingsrätten höra olika berättelser från mannen och kvinnan. Han uppgav att han bara hade gett kvinnan en puss på kinden och sagt god natt till henne. Han sade att han tidigare under kvällen dansat med henne på krogen.

Kvinnan berättade att de inte alls hade träffats innan, utan att han helt plötsligt kom fram till henne, tog tag om hennes hals och kysste henne. Enligt domen hade hon dock svårt att minnas detaljerna eftersom hon var berusad och det gått en tid sedan händelsen.

Läs här om en annan man som dömdes för könsgrepp på en kvinna

Kvinnans berättelse fick stöd av ett vittne, men tingsrätten anser ändå att vittnet måste ha haft svårt att se hur det gick till på ett tydligt sätt, eftersom den åtalade stod med ryggen till. Dessutom hade kvinnan och vittnet pratat om händelsen efteråt.

Hudiksvalls tingsrätt tycker inte att mannens version är motbevisad utan gör bedömningen att det kan ha rört sig om en kindpuss. En kindpuss får anses vara accepterat, även mellan personer som inte tidigare har träffat varandra, skriver tingsrätten i domen. Mannen frias därför från åtalet på den punkten.

Läs här om läkaren som friades från sexbrott

Däremot fälls han för andra brott. Han döms för rattfylleri efter att ha kört bil med 0,5 promille alkohol i blodet i Söderhamn i våras.

Trots att han blev av med körkortet den gången, körde han bil i Jättendal en månad senare. Han fälls därför även för olovlig körning och döms till 70 dagsböter på totalt 10 500 kronor.

Läs även om Ljusdalsmannen som tog en kvinna på brösten och friades

Mer läsning

Annons