Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

När Kvantum blev Maxi

/

Nu är den invigd, den nya Ica maxi-butiken i Hudiksvall – med ett bredare sortiment, större butiksyta och fler anställda.

Annons

Ica-butiken är nu mer än dubbelt så stor som innan; säljytan har ökats från 2 000 kvadratmeter till 4 800, och antalet artiklar uppgår till 35 000 i stället för 14 000. Även personalstyrkan har utökats med 25 personer.

- Och till sommaren kommer vi att behöva 25–30 vikarier så det blir några tjänster, säger Ica-handlaren Peter Berglund.

Det officiella öppnandet med traditionsenlig bandklippning äger rum klockan 08.00, onsdag morgon. Men redan på tisdagskvällen smygöppnades dörrarna till den nya butiken, och in strömmade hundratals specialinbjudna gäster som alla hälsades välkomna av Peter Berlund och hans kollegor.

Inne i butiken hade det dukats upp till fest mellan frysdiskarna och de välfrontade torrvaruhyllorna – personalen har ägnat i det närmaste två dagar åt att fylla på i hyllorna och ställa allt i ordning inför premiären.

Buffen gick under temat "Smakresan 2009", en resa som tog besökarna med till Medelhavet. Cypriotisk ost, spanska tapasrätter, italienska charkuterier och grekisk ostdipp hörde till läckerheterna som det bjöds på, och det skålades i italienskt mineralvatten.

Mer läsning

Annons