Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nämndsmöte utan budget att diskutera

Svågadalsnämnden kunde inte diskutera budget på måndagens nämndsmöte, däremot togs den framtida pumpstationen och hur åtagandet gentemot kommunen ska se ut upp.

Annons

Under gårdagens nämndsmöte i Svågadalen togs bland annat frågan om förvaltningens åtaganden gentemot kommunen upp. Nye platschefen Fredrik Röjd har tagit fram ett förslag på vad han tycker ska gälla inom områdena skola, barn- och äldreomsorg.

- Nu ska respektive nämndsledamot titta igenom förslaget och se om vi kan skriva under, eller om vi vill tillägga något, säger Anette Svensson (OP), nämndens ordförande.

Annars är avsaknad av budget ett problem för nämnden och förvaltningens verksamhet just nu. I grunden ligger en lång och utdragen förhandlingsprocess för att få till ett avtal mellan Hudiksvalls kommun och Folkets hus-föreningen i Ängebo. Först när det blir klart kan en budget spikas.

- Vi väntar och vi väntar. Det klart att man är beroende av en budget så man ser vad man kan hantera, säger Anette Svensson.

Om den framtida pumpstationen kunde konstateras att markfrågan är löst, ägaren till marken där Ängebo Livs står och Stora skifteslaget ser inga hinder för att pumpstationen ska ligga på deras marker. Nu väntar Svågadalens intresseförening på besked från Länsstyrelsen på sin bidragsansökan.

Vidare informerades om att två anställningar gjorts efter det att två ur personalen vid fritids och förskola har slutat.

Nästa dialogkväll bestämdes till den 28 februari i Svågagården. Då bjuder man särskilt in alla områdets föreningar för att höra om deras tankar och mål med sina verksamheter.

Mer läsning

Annons