Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mulle Meck behöver mer pengar

/
  • Mulle Meck går back och nu ansöker Hudiksvalls Näringslivs AB, som driver verksamheten, om ett extra bidrag på 300 000 kronor för 2012.

För att Mulle Meck ska överleva behöver verksamheten mer pengar. Tidigare har Hudiksvalls Näringslivs AB, som driver Mulle Meck, tillskjutit egna medel, men nu klarar bolaget det inte längre.

Annons

– Mulle Meck går inte ihop. Vi har tillskjutit medel hela tiden, men nu kan vi inte täcka underskottet längre. Våra resurser är begränsade, säger Håkan Rönström (M), styrelseordförande för HNA.

Mulle Meck har sedan 2006 fått 300 000 kronor om året från Hudiksvalls kommun, enligt HNA. Tillsammans med kassaintäkter ska pengarna räcka till lokalhyra, personal, aktiviteter, marknadsföring med mera. 2011 omsatte verksamheten nästan 800 000 kronor totalt, men gick back med 278 000 kronor – ett underskott som har varit ungefär detsamma sedan 2006. Underskottet har täckts upp av andra verksamheter inom bolaget, enligt en skrivelse till kommunstyrelsen där HNA ansöker om ytterligare 300 000 kronor till Mulle Mecks verksamhet för 2012.

– Det går inte längre, det drabbar alldeles för mycket kärnverksamheten, säger bolagets vd Jonas Wiklander och tillägger att anslaget inte ens är indexuppräknat.

Verksamheten har dessutom lönebidrag på 287 000 kronor, vilket innebär att den verkliga personalkostnaden skulle vara ännu högre.

Ett annat problem är lokalerna. Att börja arbetet med att ge Mulle Meck ett stort hus var ett av Hudiksvallsalliansens vallöften och redan i december 2010 beslutade kommunstyrelsen att tekniska nämnden skulle utreda och utvärdera en ny placering av Mulle Meck. Man skulle även undersöka en eventuell samordning av Mulle Meck, Kom Tek, Hälsinglands Museum och turistbyrån.

Varken Mulle Meck eller turistbyrån verkar dock flytta till nya lokaler i år. Det finns helt enkelt inga pengar, konstaterar Håkan Rönström. På sikt blir det dock nödvändigt att hitta nya lokaler om man vill ha kvar Mulle Meck.

– Personalen går på knäna som det är i dag, säger Håkan Rönström. Målet är att ha nya lokaler 2013.

Mer läsning

Annons