Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MP väljer maktskifte

/

Miljöpartisterna satte demokratin i högsätet när de skulle välja vilka som får regera i Hudiksvall de närmaste fyra åren. Då gick vänsterblocket bort.

Annons

– Mötet har enhälligt beslutat att vi ska förhandla vidare med alliansen, sa gruppledare Göte Bohman direkt efter medlemsmötet på söndagskvällen.

Redan i dag kommer de att träffa representanter för allianspartierna och gemensamt ge en presskonferens.

När det gäller den viktiga frågan kring kommunstyrelsens ordförande och vem som ersätter kommunalrådet Sven-Åke Thoresen så är den inte avgjord.

– Med de förslag som funnits, så tror jag att vi kan komma fram där också, säger Göte Bohman hoppfullt, utan att ge något namn.

Göte Bohman betonar att alla partier varit eniga kring vikten av att göra något åt den nuvarande situationen där man ser odemokratiska tendenser, bland annat med anledning av Sverigedemokraternas intåg i fullmäktige.

– Vi tror att det är enklast att få till stånd en förändring med alliansen som inte sitter fast i samma hjulspår som Socialdemokraterna, som styrt kommunen i 16 år, förklarar Göte Bohman.

Miljöpartisterna är fortfarande noga med att framhålla att de inte hör till något av de politiska blocken.

– Vi har en valteknisk samverkan där vi kommit överens på en rad punkter. Det innebär att vi kommer att rösta fram en ordförande i kommunstyrelsen på allianssidan och dessutom rösta med i ett antal frågor som vi kommer att vara överens om, redogör Göte Bohman.

Läs artikeln i sin helhet i måndagens Hudiksvalls Tidning.

Mer läsning

Annons