Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motorsportens världsstjärnor gästar Hudiksvall: "Det är stort för Hudiksvall och Hälsingland"

/

Flera förare från landslaget i motorsport kommer till Hudiksvall i juli när Motorsportens dag arrangeras.
– De är världsstjärnor i sin gren, säger Henrik Persson från SMK Hälsinge.

Annons

Det är SMK Hälsinge som arrangerar Motorsportens dag under Glada Hudik summer week i juli. Flera förare från motorsportens landslag kommer då att besöka Hudiksvall.

– Det är stort för motorsporten i Hudiksvall och Hälsingland att landslaget vill komma hit. De kommer att showa loss under två timmar, säger Henrik Persson, som är projektledare för Motorsportens dag.

Två av förarna som kommer är rallycrossföraren Timmy Hansen och racingföraren Victor Bouveng. Timmy Hansen var VM-tvåa ifjol och Victor Bouveng har kört racing på internationell nivå i flera år och har i år skrivit kontrakt med BMW.

– Det är två internationellt kända namn. De är världsstjärnor inom respektive gren, de är väldigt duktiga och håller hög internationell nivå. Det är jättekul att de vill komma till Hudiksvall. Nu kan man få se dem köra i verkligheten, även om de inte kommer att köra sina teambilar, säger Henrik Persson.

Förutom landslagets uppvisning kommer det att bli uppvisningssprint på Kattvikskajen med rallybilar, rallycrossbilar och folkracebilar. Och besökarna kommer även att kunna se hemmaförarna Niklas Hägg och Patrik Flodin.

– Hela veckan med Glada Hudik summer week är ett bra tillfälle för motorsporten att få visa upp sig. Alla kan delta. Det är väldigt publikvänligt och man kommer tätt inpå och kan gå i depån och titta på bilarna, säger Henrik Persson.

Mer läsning

Annons