Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möten mellan människor

/
  • Sofia Zeider, längst till höger, träffade Stephanie Williams, längst till vänster, och systrarna Janet och Milady Santiago som ingår i verksamheten.
  • Brenda Kirkwood och landshövding Barbro Holmberg.
Foto: Camilla Lillsebbas
  • Bengt Hallberg sjöng hela Mama Mia för sin nya vän Catherine McKeon.
  • Pär Johansson och Brenda Kirkwood.
  • Sofia Zeider, längst till höger, träffade Stephanie Williams, längst till vänster, och systrarna Janet och Milady Santiago som ingår i verksamheten.
  • Varje år bakas 40 000 kanelbullar i Svenska kyrkan i New York.
  • Omsorgsförvaltningens chef, Pia Eklund, hissar Hudiksvalls flagga i Svenska kyrkan i New York.

Ett utbyte kryddat med kanel och socker ägde rum i Svenska kyrkan i New York på fredagen, då utvecklingsstörda och normalstörda svenskar och amerikaner träffades.

Annons

Varje år bakas 40 000 kanelbullar i Svenska kyrkan i New York och säljs till fikasugna under den blågula flaggan på fyrtioåttonde gatan. Några av plåtarna gick på fredagen till Glada Hudik-teaterns skådespelare och deras nya, amerikanska vänner.
-Vi är väldigt glada och tacksamma över att ha fått den här inbjudan att se Elvis. Vi ser fram emot föreställningen och mot att få lära känna er och bli vänner med er, säger Brenda Kirkwood.
Brenda Kirkwood är chef för en verksamhet för utvecklingsstörda i New York. Verksamheten omfattar såväl boenden som dagverksamheter, och riktar sig till utvecklingsstörda i alla åldrar, i alla New Yorks stadsdelar. Tillsammans med en handfull personer som ingår i verksamheten besökte hon Svenska kyrkan på fredagen för att träffa Glada Hudik-teatern.
-Det här är ett sätt för oss att lära oss mer om andra människor i samma situation, säger Catherine McKeon, som bor i organisationens Manhattan-boende.

Läs ett längre reportage om mötet med Brenda Kirkwood i måndagens Hudiksvalls Tidning den 7 juni.

Mer läsning

Annons