Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Möte med föräldrar ska lösa stök på hudikskola

/

Lärare som slutar på grund av trakasserier, elever som försvunnit från skolan och brev om elaka lärare. Det har varit stökigt i två klasser i en skola i Hudiksvalls kommun. Nu vill skolledningen stoppa stöket.
– Det får nästan kosta vad det kosta vill, säger förvaltningschef Bengt Friberg.

Annons

Under våren har det ena dramatiska händelsen avlöst den andra på skolan. I en lågstadieklass blev en lärare sparkad och överöst av fula ord. Läraren valde att söka sig till en annan arbetsplats. Lärande- och kulturförvaltningens Förvaltningschef Bengt Friberg säger att med den stökighet som är i klassen så måste det sättas de hinder som behöver göras.

– Det är inte en ekonomisk fråga när det går så pass långt som det har gjort, då får det nästan kosta vad det kosta vill för att få till en bra lösning.

Rektorn har satt in mer resurser, men enligt flera föräldrar som varit i kontakt med Bengt Friberg, är situationen inte löst. Några har skrivit skrivelser om vad som hänt. Bland annat ska en elev ha försvunnit från skolan, utan att lärarna upptäckt det.

– När jag fick de där breven då kände jag, nä nu vill jag åka dit på ort och ställe, inte bara höra via brev, ville träffa personalen och den här klassen i aktion, säger Bengt Friberg

När han besökte skolan och klassen på torsdagen hade klassen påskfirande och stämningen var lugn, även om alla elever inte var på plats den dagen. Efter mötet har skolledningen bestämt att ordna ett möte med föräldrarna så snart som möjligt.

– Vi vill träffa föräldrarna för att gå igenom vad som inte är bra och framförallt vad man kan göra framåt, så att det känns bra, säger Bengt Friberg. Alla förlorar på att det är stökigt, den tid man är i skolan ska ägnas åt det man är där för.

Mer läsning

Annons