Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mörk bil gåta i brandutredning

/
  • Två personer fick kasta sig ut genom ett fönster när deras hus på Skälölandet eldhärjades natten till fredagen den 23 september.

Under brandnatten sågs en mörk bil parkerad på ett märkligt ställe. Det kan tyda på en annan gärningsman, anser 19-åringens advokat.

Annons

Strax efter midnatt den 23 september gick larmet om att det brann i ett hus på Skälölandet, Iggesund. Polis och räddningstjänst från både Hudiksvall och Iggesund ryckte ut.

Två deltidsbrandmän som åkte mot det brinnande huset noterade en bil som stod uppbackad på en stickväg mot norra småbåtshamnen.

– Både jag och kollegan reagerade på att det stod en bil där. Normalt står det inga bilar just där, berättade deltidsbrandmannen när han vittnade på måndagen då rättegången fortsatte.

Enligt honom var det en mörk bil. En man som bor i området och har en mörk bil fick också vittna och intyga att det inte var hans bil som stått där under brandnatten.

19-åringens advokat Jan Nyman anser att det var möjligt att få en bra utsikt över branden just från småbåtshamnen. Den okända bilen stod också parkerad så att det gick att snabbt ta sig därifrån.

– Det finns en mystisk outredd bil där, konstaterar Jan Nyman.

Rättegången avslutas under tisdagen då fyra poliser ska förhöras om olika detaljer i brottsutredningen. Under eftermiddagen är det planerat för slutanföranden från åklagare, målsägandebiträde och försvarsadvokat.

Mer läsning

Annons