Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Morfar döms för sexofredande

Mannen tafsade på sitt barnbarn och föreslog att hon skulle ställa upp för honom sexuellt. Han döms även för våld mot andra familjemedlemmar.

Annons

Förra sommaren var barnbarnet i 20-årsåldern på besök hos morföräldrarna tillsammans med sin bror. Men släktbesöket blev inte som hon tänkt sig. En förmiddag klämde morfadern henne på stjärten och kysste henne på halsen. Han tyckte dessutom att hon skulle hjälpa honom eftersom han gett henne pengar i många år. När hon frågade vad han menade, svarade morfadern, som är i 80-årsåldern, att hon visste väl vad gubbar gillar.

Nu döms han för sexuellt ofredande. Morfadern sa under rättegången att det som hänt var ett missförstånd; att han bara hade skojat och inte var ute efter något sexuellt.

Men tingsrätten tror på barnbarnet, som dessutom berättade om den upprivande händelsen för sin bror direkt efteråt. När morfadern kom hem från polisförhöret knuffade han hennes bror utför trappen och slog deras moster, alltså sin dotter, i ansiktet. Han döms därför även för ofredande och ringa misshandel. Hudiksvalls tingsrätt dömer mannen till 120 dagsböter på totalt 12 000 kronor.

Mer läsning

Annons