Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Monitors anställda delar på halv miljard

/

(UPPDATERAD 3/10 09:23) Monitors anställda kan få dela på drygt en halv miljard kronor. Ägaren Åke Persson har bestämt sig för att ge bort företagets vinst under åtta år.

Den som arbetat längst och är omtyckt av sina kollegor, får största delen av kakan.

Annons

Varför? Anledningen till att ägaren Åke Persson ger bort företagets övervinst till sina anställda är enkel: För att han kan. Och för att han vill.
- Det är ju personalen som dragit ihop alla de här pengarna. De har ställt upp, de är lojala och engagerade. Det är klart att de ska ha pengarna. Jag har ju mitt på det torra, säger han.

Med en uppmaning om hundraprocentig närvaro kallade Åke Persson de anställda till ett möte vid 15-tiden på fredagseftermiddagen. I konferensrummet väntade tårta med Monitor-M i vit och blå marsipan, serverad till kaffe och beskedet att hela företagets övervinst ska delas mellan de anställda under åtta års tid.
-När vi fick mejlet trodde jag vi skulle få veta att företaget köpts upp, att vi skulle säljas eller så. När det blev klart vad det handlade om så började jag tänka... Vad ger det här? Vad handlar det om för summor? berättar Kristin Frisk Tjärnström, som arbetat på Monitor i nära tre år.

Åke Persson har nyligen köpt loss sin broders andelar i företaget och är nu ensam ägare av Monitor. Utköpet ska finansieras genom företagsvinsten, men det som sedan blir kvar ska fördelas mellan de anställda under åtta års tid.
Den första utbetalningen kommer att verkställas i början av 2011. Baserat på de senaste fem årens vinstökning gissar Åke Persson att de i nuläget 80 anställda då kommer att få dela på omkring 15 miljoner kronor.
Om utvecklingen fortsätter i samma tempo, kommer det att handla om 120 miljoner kronor för personalen att dela på vid sista utbetalningen. Med 15 miljoner kronors vinstökning per år, kommer de anställda då ha delat på totalt 540 miljoner kronor – mer än en halv miljard kronor. Det innebär i snitt 6,75 miljoner kronor före skatt per anställd.
- Det bygger på att linjen är rak från vinsten här till vinsten där, säger Åke Persson, och berättar att vinsten har ökat med mellan 10 och 15 miljoner kronor varje år i fem år nu:
- Linjen pekar snett uppåt, säger han.

Om vinstökningen blir 10 miljoner kronor per år skulle totalsumman landa på 360 miljoner kronor, eller i snitt 4,5 miljoner kronor per anställd.
Alla anställda kommer att få en del av kakan, men hur stor delen blir beror på två faktorer. Alla anställda ska betygsätta sina kollegor på skalan 1-5. Betyget multipliceras med antal arbetade arbetstimmar, och på så sätt ska miljonerna fördelas varje år.
- Det kommer att bli väldigt svårt att betygsätta sina kollegor. Det finns ju de inom företaget som gör grejer jag inte har en aning om, då blir det svårt att bedöma. Men vi börjar bli så pass många i företaget nu att det kanske jämnar ut sig, säger Jonas Lindgren, som arbetat på Monitor i 11 år.


- Ja, absolut, det finns massor med nackdelar. Det kan uppstå en jäkla massa tjafs, det är en risk. Men livet består ju av vågskålar. Och då tror jag att det väger tyngre att man kan få en massa miljoner att dela på.

 

Mer läsning

Annons