Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

MMA-klubb som siktar mot toppen

/

För snart två år sedan bildades en MMA-klubb i Hudiksvall.
– Vi vill sätta Hudik på MMA-kartan, säger Daniel Björk.

Annons

För två år sedan gick ett par vänner ihop och bildade en MMA-klubb i Hudiksvall. De hade alla olika kampsportsbakgrunder och Daniel Björk var en av dem som gick en instruktörsutbildning och blev godkänd instruktör inom MMA.

– Man kan använda sporten på flera olika sätt. Det är en bra träningsform, jag blir trygg i mig själv eftersom jag vet att jag kan försvara mig och träningen passar alla åldrar, säger Daniel Björk som gick sin första match i höstas och nu siktar han på SM.

Läs också: En nutida gladiator.

Mixed martial arts, eller MMA, är en kampsport med sparkar, slag och kast. Utövaren får göra nästan vad som helst förutom saker som att peta i ögonen, nypas, bitas och slå i skrevet.

– Jag förstår absolut kritiken att det är en våldsam sport. Men jag tror det beror på vem det är som kollar på oss och om man bara har sett de stora galatävlingarna i burar. Jag tycker inte att det är våldsamt, jag tycker att det är en väldigt kontrollerande sport, säger Daniel Björk.

Gruppen gör olika övningar för att värma upp musklerna och lederna innan de ska göra teknikövningar. När de börjar brottas poängterar instruktören Fredrik Jonsson att när motståndaren klappar tre gånger så slutar man genast. Malin Forsberg är en av deltagarna i gruppen. Hon har nyligen blivit licensierad poängdomare i shootfightning och har dömt vid några tävlingar.

– MMA är en mer kroppslig träning än vad jag har gjort innan. Jag hoppas att fler tjejer är sugna på att prova sporten, säger Malin Forsberg.

Läs också: Rikard ska tävla i shootfighting-SM – måste gå ner 6 kilo på en vecka.

Läs också: The Maulers rädsla: "Jag vill inte vara en journeyman"

Hade du velat ha den här nyheten i din telefon? Det hade du fått via vår nya app med pushnotis. Ladda ner här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik

Mer läsning

Annons