Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mitt hjärta vill till järnhandelns lokaler

/
  • Här vill Mitt hjärta öppna sin hälsocentral i Hudiksvall. Järnhandelns Bertil Rudolphi har ansökt om bygglov för att ändra kontorslokalernas användning till vårdändamål.

Hudiksvalls järns lokaler kan bli vårdcentral. Mitt hjärta planerar att etablera sin nya hälsocentral vid småbåtshamnen

Annons

Mitt hjärtas nya hälsocentral i Hudiksvall kan öppna i Hudiksvalls järns lokaler vid småbåtshamnen.

- Det är vårt förstahandsalternativ för lokaler i Hudiksvall. Lokalen är ljus och fin, den ligger bra till i en fin del av Hudiksvall, det finns goda möjligheter att ta sig dit och parkera utanför, säger Anna Hammarström, vd för Mitt hjärta hälsovalet AB.

Bertil Rudolphi, suppleant i Hudiksvalls järns styrelse, har ansökt om bygglov hos Hudiksvalls kommun för att ändra användningen för kontorslokalerna på Godsgatan 5 till vårdändamål.

Han avböjer att kommentera, men enligt den skiss som Rudolphi har lämnat in till plan- och bygglovskontoret ska hälsocentralen rymmas i ett plan i byggnaden intill själva järnhandeln. Landstinget har besiktigat och preliminärt godkänt lokalerna för vårdändamål, dock måste trösklar justeras och en plattformhiss monteras.

Mitt hjärta-koncernen ägs av läkarna Anna och Eskil Hammarström. Ambitionen är att hälsocentralen i Hudiksvall ska öppna i oktober i år med 25 anställda. Men först måste Hudiksvalls kommun ge Mitt hjärta tillstånd att bedriva vårdverksamhet i de aktuella lokalerna. Ärendet ska hanteras av byggnadsnämnden på tisdag.

Mer läsning

Annons