Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Missing people kan komma till Hudik

/
  • Missing people i Gävleborg har bland annat anordnat en skallgång för att leta efter en försvunnen kvinna i Gävle.

Missing people sprider sig snabbt över landet och har blivit något av en folkrörelse. Nu planeras en lokalavdelning för Hälsingland.

Annons

I höstas startade en lokalavdelning för Missing people i Gävleborg. Men eftersom länet är så stort finns det planer på att dela upp länet i två lokalgrupper, Hälsingland och Gästrikland. Ledningsgruppen för Hälsingland kommer i så fall att finans i Hudiksvall.

- Det finns personer som skulle kunna bilda en ledningsgrupp för Hälsingland. De står i startgroparna och väntar bara på klartecken från ledningen i Göteborg, säger Mats Huldt som leder Missing peoples lokalavdelning i Gävleborg.

Missing people Sweden är en ideell förening som engagerar sig i att hitta försvunna personer. Den startade i januari i år och har sedan dess fått flera tusen personer som engagerar sig i sökandet efter försvunna och över 137 000 gilla-markeringar på Facebook.

Lokalavdelningen i Gävleborgs län startade för mindre än två månader sedan och har redan över 300 personer i länet som har listat sig som frivilliga vid framtida skallgångskedjor.

- Vid skallgången i Gävle som vi hade nyss kom 140 personer som hjälpte till. Det är grymt bra, säger Mats Huldt.

Han berättar att anledningen till att han valt att engagera sig i Missing people, är att han känner att han verkligen kan uträtta något bra inom organisationen. Han har tidigare arbetat som väktare, brandman, livvakt och militär, och genom detta fått erfarenheter han kan använda inom Missing people.

- Jag har ganska mycket erfarenhet, och med Missing people var det som om alla pusselbitar föll på plats.

Men man behöver inte vara erfaren för att hjälpa till i organisationen, för att delta i sökandet efter försvunna personer räcker det med att man är över 18 år.

- Det är inte alla som har pengar att ge bort till olika hjälporganisationer, men här kan man hjälpa till ändå. Det krävs bara ett par fötter och lite tid, säger Mats Huldt.

Mer läsning

Annons