Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minister på rask turné

/
  • Moderate migrationsministern Tobias Billström hälsar Tsegay Alemu Asfaw och Milkese Hailu Gashu välkomna till Hudiksvall. I bakgrunden Lars Wasell och Shilam Rashid vid invandrarkontoret.

Slumpens skördar gjorde att den moderate migrationsministern Tobias Billström fick välkomna fyra flyktingar från Etiopien under deras första dag i Sverige och Hudiksvall.

Annons

– Gick resan bra? Jag hoppas ni kommer att gilla ert nya liv i Sverige, sa Billström på engelska när han skakade hand med Tsegay Alemu Asfaw.

Tsegay är den äldste i kvartetten etiopier som via Sudan kom till Hudiksvall som kvotflyktingar denna dag. Han, liksom Sisay Asrat Simenigius, Milkese Hailu Gashu och Meseret Bekele Worku kom till Arlanda på förmiddagen och till Hudiksvall i rätt tid för att möta migrationsministern på tågstationen. Kvotflyktingarna anlände i taxi och migrationsministern i ett försenat X 2000. Å andra sidan var flyktingarnas resa betydligt längre eftersom den startade i Khartoum, Sudan.

Hudiksvallsbon Arif Khalifa, moderat riksdagskandidat, fick ta på sig uppgiften att tolka, eftersom han själv har kommit till Sverige från Sudan och kan språket.

Tobias Billström for sedan med lokala moderatpolitiker, säkerhetsvakt och personal från invandrarkontoret till Forsa Folkhögskola för att höra om projektet Motivationshöjaren och sedan vidare till flera andra anhalter på sin miniturné i kommunen.

Mer läsning

Annons