Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre lokaler för hälsocentralen i Friggesund

En attack mot hälsocentralen i Friggesund, så beskriver personalen den nya lokalminskning som verksamhetschefen beslutat om. Oron för hälsocentralens framtid är stor, och nu kräver personalen svar från landstingspolitikerna.

Annons

Personalen på Friggesunds hälsocentral har skrivit ett brev till landstingets politiska ledning. De säger i brevet att efter semestrarna har de fått veta att Distrikssköterskemottagningens lokaler är uppsagda och att lokalerna ska vara utrymda 1 oktober. Inget samråd ska ha skett med fack eller personal. De ser åtgärden som en attack mot hälsocentralen, skriver de.

Förändringen som blir är att distriktssköterskorna ska flytta in i samma korridor som läkarna. Personalen har tillsammans med enhetschefen fått i uppdrag att "fixa" den här flytten.

– Vi har inte sagt upp lokalerna, säger verksamhetschef Märit Lindqvist Mörk. Det vi gör är att minska ytorna.

Hälsocentralen i Friggesund ska slå ihop två korridorer till en. Enligt Märit Lindqvist Mörk är ytorna i dag runt 365 kvadratmeter. Att slå ihop läkarmottagningen med distriktsköterskemottagningen ska minska ytorna med drygt hälften. Att det blir mer trångbott ska lösas med mer effektiv schemaläggning, säger Märit Lindqvist Mörk.

Syftet med åtgärderna är att spara pengar.

Mer läsning

Annons