Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljöträff för drivna unga

I dag, fredag, sparkar den nittonde upplagan av Miljötinget igång. Upp emot 300 engagerade ungdomar reser till Gävle för att inspirera varandra att hitta nya lösningar på viktiga miljöfrågor.

Annons

Miljötinget som är en stor miljökonferens för unga drar igång i Gävle idag. Upp emot 300 ungdomar samlas för att tillsammans diskutera hur de själva kan påverka utvecklingen i olika miljöfrågor.

– Det är en jättechans att få träffa människor som brinner för samma frågor som en själv. Det är ju vi unga som är framtiden och vi har många nya idéer säger en av ungdomarna i programgruppen.

Det speciella med Miljötinget är att konferensen arrangeras av unga, för unga. Programgruppen som består av 25 ungdomar ansvarar för både planering och organiseringen av Miljötinget.

Det är ett späckat program med föreläsningar, workshops, galamiddag och en demonstration i centrala Gävle på söndagen. Tanken är att det ska finnas tillfälle för alla att knyta nya kontakter för att senare kunna driva miljöfrågorna vidare på hemmaplan.

En av de som kommer att gå på konferensen i helgen är Petronella Sjöö från Hudiksvall. Hon hoppas att de här dagarna kommer hjälpa henne att se möjligheterna att göra något mitt bland alla larmrapporter om miljöproblem.

Mer läsning

Annons