Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljoner till extraplatser inom vuxenutbildning

Skolverket har beviljat hälsingekommunerna drygt åtta miljoner i extra anslag för kompetensutveckling. Av den summan går 2,3 miljoner till CUL, Centrum för utveckling och lärande, i Hudiksvall. Flera hundra personer kan få möjlighet att komplettera eller påbörja en utbildning.

Annons

Pengarna som Skolverket har beviljat går till extraplatser inom yrkesvux. I Hudiksvall kommer CUL att samarbeta med Bromangymnasiet för att erbjuda utbildning inom bland annat bygg, fordon, industri och restaurang. Enligt Agneta Gullefors, rektor på CUL, är det en bred målgrupp som kan ansöka om platserna.

– Någon behöver kanske bara läsa upp ett betyg, någon kanske vill bygga på för att få till ett slutbetyg, någon måste kanske byta yrkesbana helt och hållet för att man blivit allergisk eller skadat sig. Så långt det är överhuvudtaget är möjligt ska vi anpassa utbildningen efter individen, säger hon.

Fram till den 30 juni kan man ansöka om att få en plats, själva utbildningen starta sista veckan i augusti. Och det är redan en del personer som har hört av sig till CUL för att höra vad det finns för möjligheter.

Mer läsning

Annons