Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mild bröllopsyra i Hudik

/
  • Lagom till det att Victoria skulle säga ja i kyrkan kidnappades Maria Järpenberg av Lena Havring och Gabriella Johansson för möhippa. Den 10 juli är det Marias tur att säga ja till Charlie Idén.

Om bröllopet mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling var en fest som fick hela Stockholm i gungning fick man leta länge här i Hudiksvall för att hitta dem som deltog i yran.

Annons

I Stockholm förväntades cirka 250 000 personer ut på stan för att fira bröllop och även Hudiksvalls gator var tämligen välfyllda under lördagen. Men det var nog snarare mer på grund av Hudik cup än att rojalisterna var ute och firade.

På Ingsta servicehus i Rogsta, Hudiksvall, hade man dock tagit fasta på den speciella dagen. Det bjöds på fläskfilé till lunch och till efterrätt en passande prinsesstårta.

Ingrid Belin har klätt sig i finbyxor och vit blus bröllopet följer hon på tv. Det får henne att minnas sitt eget som hölls i Jättendal i strålande sol den 19 oktober 1946.

- Det var över 100 gäster och jag minns att det var mycket att stå i. Min man Arvid var hemskt snäll och Daniel verkar trevlig han också. Victoria verkar inte mallig hon heller, jag tror de passar bra ihop de två, säger Ingrid Belin.

Lördagen var en stor tv-dag. På sportbaren Manis i Hudiksvall hade man också varit smarta nog att sätta sina två storbildsskärmar på olika kanaler. Sandra Nordin, nyinflyttad från Eskilstuna, och Oskar Strandberg, från Huskvarna, blev lite förvånade när de såg att det inte bara var fotboll som gällde till ölen, men de tyckte också att det var kul att kunna följa båda evenemangen.

- Även om jag också hade kunnat vara utan båda, skrattar Sandra Nordin.

Någon som plötsligt fick fullt upp med bröllopsbestyr var Maria Järpenberg, Hudiksvall, som i lugn och ro stod och påtade i sin trädgård när hon blev kidnappad till sin egen möhippa. Om hon blev prinsesslik eller ej i rosa peruk och lakanmamelucker låter vi vara osagt, men tiaran på huvudet gjorde att det ändå var lite "Victoriavarning", enligt kidnapparna.

Mer läsning

Annons