Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Midsommar i solsken!

/

Det såg mörkt ut till en början, men vid lunchtid sprack himlen upp och lyste över de olika midsommarfirandena på Hagmyren, Forsa Forngård och Tallmon i Lindefallet.

Annons

Vid travanläggningen Hagmyren strax utanför Hudiksvall började det redan vid elvatiden samlas familjer som ville prova på de karuseller och hopptält som stod till buds. Många passade också på att lägga ett namnförslag på det lilla stofölet med mamma Remjahna och pappa Järvsöviking som skulle döpas.

En jury bestående av Ingemar Alin, ordförande för Hagmyren, Mats Sahlén, sportchef och Ulla Svensson, sekreterare samlade in alla namnförslag som kommit strax före tolv och hittade snart en solklar vinnare i "Järvsöblomster". Den lilla hästen leddes fram tillsammans med sin mamma för att få sitt dophalsband inför publiken, som bänkat sig med picknickkorgar och program inför det första loppet halv två.

Vid södra bryggan nedanför Forsa Forngård, Fränö, anlände kyrkbåten samtidigt som solen och ett tåg växte sig långt efter spelmännen som vandrade upp mot forngården.

– Folk var nog deppiga i morse men piggnade till när det sprack upp framåt förmiddagen, trodde Hans-Åke Persson, festkassör Forsa sockens hembygdsförening.

Han uppskattade att uppåt 2500 personer hade kommit till Fränö för att se den lövade stången resas, lite mer än normala 2000.

På Tallmon i Lindefallet blev det också dans kring midsommarstången, gymnastikuppvisning och lokala spelmän på scenen. Dessutom anordnades en bland barnen mycket populär fiskdamm, chockladhjul, burkkastning och naturligtvis kolbullestekning över öppen eld.

Enligt arrangörerna från Lidefallets SK kunde man räkna in nästan 300 betalande besökare till sitt midsommararrangemang, vilket gör totalsiffran till ungefär det dubbla eftersom barn går in gratis. Troligen nytt rekord och ett ordentligt tillskott till sportklubbens kassa för löpande verksamhet, där ishockeyn är huvudaktiviteten.

Mer läsning

Annons