Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mest snö i Hudiksvall

/

Hudiksvall har haft mest nederbörd i landet under det senaste dygnet, enligt uppgifter från SMHI. Runt en halvmeter snö har kommit.

Annons

– Räknat från fredagsmorgonen har det kommit 70 millimeter, det motsvarar 70 centimeter i fast form, säger Rolf Gustafsson, Norrhälsinge räddningstjänst, på lördagsförmiddagen. Han har just läst protokollet vid räddningstjänstens mätstation.

Mätstationen ligger alldeles intill räddningstjänstens lokaler och de har koll på situationen. De lämnar också uppgifter till SMHI, som på lördagen gick ut med att Hudiksvall fått mest nederbörd i landet, 49,8 millimeter i smält form på 24 timmar, vilket motsvarar runt en halvmeter snö.

Räddningstjänsten har förstärkt med en extra man och har beredskap om det händer något i snöovädret. Situationen är bekymmersam inom Norrhälsingedistriktet.

– Vi har fått uppgifter om 80 centimeter snö i Hassela och det har varit problem för personal att ta sig in till stationen, Vi försöker lösa det med privata snöskotrar, berättar Niklas Brun vid räddningstjänsten.

Trafiksituationen är besvärlig med blåst, mycket nederbörd och halka. De som kan, uppmanas att avstå från att använda bilen.

Hos räddningstjänsten står en rejäl bandvagn med en ambulansmodul redo ifall det skulle behövas. De har också olika terrängfordon i beredskap om det skulle behövas.

– Som vanligt när det är så här, är det ganska lugnt för oss, men det kan bli problem även för oss att ta oss fram om det blir en brand och det inte är skottat. Allting tar längre tid när det är så här, konstaterar Brun.

I Hudiksvall ställdes busslinjerna 4 och 20 in på lördagen på grund av vädersituationen.

Mer läsning

Annons