Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melodisk metall för få

/
  • Basisten Sampo Axelsson har tidigare spelat med Glenn Hughes från Deep Purple och Black Sabbath.
  • Klassisk heavy metal med rök och dundrande bas från Lion's share som bjöd på låtar från sin nya skiva vid konserten i Hudiksvall på torsdagskvällen.
  • Lion's shares sångaren Patrik Johansson är i en klass för sig bland hårdrocksångare.

Merparten valde att stanna hemma när metalbandet Lion's share bjöd på en ovanligt tajt och fartfylld show i Hudiksvall på torsdagskvällen. I hårdrockkretsar har deras nya skiva fått positiva reaktioner.

Annons

Förväntningarna på Lion's shares genombrott har varit stora genom åren och bandet har släppt två skivor de senaste två åren. Bara för någon vecka sedan kom "Dark Hours" som fått genomgående bra recensioner och fått speltid på amerikanska radiostationer.

Lion's share har gett ut sex skivor sedan starten och turnerat med internationellt framgångsrika band som Saxon, Dio och Motörhead. Bandet har sitt ursprung i Sundsvall och en grupp fans från Timrå fanns på plats i Brandgaraget på torsdagskvällen.

Antingen är hårdrock en opopulär musikform eller också hade den publik som uteblev inte förstått att det skull bli kompetent och charmig rockshow.

- Vi är glada att det dök upp någon här i Hudiksvall i alla fall, säger Patrik Johansson och rockar vidare till Ljusdal om en månad och Sundsvall en vecka senare.

Mer läsning

Annons