Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med talang för bordshockey

/
  • Varje match varar i fem minuter. Caroline Eriksson demonstrerar hur några av spelkombinationerna i bordshockey ser ut.

Ett nytt stjärnskott på bordshockeyhimlen. Caroline Eriksson från Delsbo slog veteranerna med häpnad när hon spelade lika mot ryska världsmästarinnan i EM nu i somras.

Annons

– Bordshockey är världens roligaste nördsport, om det nu ens får kallas sport.

Caroline Eriksson räds inte den eventuella löjlighetsstämpeln på hennes hobby. I år ställde hon upp i EM för första gången och redan i match nummer ett skrämde hon slag på det ryska landslaget efter att ha spelat oavgjort med deras stjärna, världsmästarinnan Maria Yalbacheva.

– Innan teak skakade jag av nervositet men när matchen väl var över var jag mest förbannad över att inte ha vunnit. Det är så typiskt mig att vilja vinna jämt, säger Caroline Eriksson.

Antagligen är det hennes vinnarskalle i kombination med en naturbegåvning för spelet som gör henne så bra. För Caroline Eriksson har bara spelat regelbundet sedan i julas då hennes hyresvärd i Stockholm köpte hem ett bordshockeyspel. I april var hon med på sin första turnering och idag är Caroline Eriksson rankad nummer två bland damer i Sverige, nummer 121 totalt. I EM slutade hon på en tolfteplats.

– Innan jag började spela hade jag ingen aning om att det här var något man tävlade i, berättar Caroline Eriksson.

Nu laddar Caroline Eriksson inför VM som går i Finland om ett år.

Mer läsning

Annons