Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med fokus på Norrland

/
  • Norrländska samlingspartiet bildades hösten 2009. Sören Molander står överst av kandidaterna till kommunfullmäktige i Hudiksvall.

Om Sören Molander väljs in i kommunfullmäktige i Hudiksvall så ska han arbeta för Norrlands bästa.

Annons

Att skatter och vinster ska återinvesteras i hela landet är den viktigaste valfrågan för Norrländska samlingspartiet. För lite pengar går tillbaka till kommuner som Hudiksvall, menar Sören Molander, vilket medför färre arbetstillfällen, ökad utflyttning och därmed lägre skatteintäkter. Om han väljs in i kommunfullmäktige lovar han att arbeta för att väcka opinion i frågan.

- Arbetslöshetsproblematiken här bottnar i bristen på återinvesteringar, säger han, och påpekar att de flesta statliga företag lokaliseras i Stockholm.

Partiets andra hjärtefråga är att Gävleborg ska enas med andra norrländska län och bilda Region Norrland. Självstyret ska ökas och regionen ska ha beskattningsrätt, enligt partiprogrammet.

Vad gäller infrastruktursatsningar som berör Hudiksvalls kommuninvånare, så vill Sören Molander arbeta för en busslinje som trafikerar sträckan Hudiksvall–Gävle flera gånger per dag.

- Länet måste knytas ihop bättre av kollektivtrafiken, säger han och nämner som exempel att det är svårt att förlägga ett möte till exempelvis Tönnebro på grund av bristfälliga förbindelser.

Partiet vill också verka för alla lokalsamhällen med minst 1 000 invånare i sitt upptagningsområde ska tillförsäkras kommunala F–6-skolor. Sören Molander är emot friskolor men säger att det är bra att alternativet finns om kommunen beslutar att lägga ner byskolor.

- Det handlar om rätten att värna sitt lokalsamhälle, säger han, och samma resonemang gäller även för annan service på landsbygden.

Att bygga upp civilförsvaret är en punkt som lyfts upp i programmet. Varje län ska ha ett fast säte, och kommuninvånarna ska övas i beredskap.

- Vi får inte inbilla oss att inte vi kan drabbas av naturkatastrofer i Norrland, säger han.

Mer läsning

Annons