Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Matstafetten gav pengar till dator på lekterapin

/
  • Otto Liliendahl Round table, Rickard Björk, patient på barn- och ungdomskliniken, Tomas Nordberg Round table och Andreas Gustavsson Round table.

Lekterapin på Hudiksvalls sjukhus fick ta emot en ny dator av Round Table på fredagen.

Annons

Dataspel och Blue Ray är efterfrågat av barn och ungdomar. På lekterapin, där man sysselsätter barn och ungdomar som ligger inne på sjukhuset, har datorn blivit ålderstigen. Nu behövs kraftfulla datorer för film och spel.

Round Table fick veta att det var en dator som behövdes mest på lekterapin och samlade in pengar till en ny dator genom "Matstafetten", som gick i Hudiksvall lördagen 29 maj.

Rickard Björk från Färila som vårdas för benbrott efter en mopedolycka fick ta emot datorn av Otto Liliendahl, Thomas Nordberg och Andreas Gustavsson från Round Table 56. Rickard Björk hinner nog spela lite innan han skrivs ut nästa vecka.

Datorn placeras på lekterapin där barnen ska kunna använda den.

– Vi var nog 130-140 deltagare i Matstafetten, berättar Andreas Gustavsson. Vi lottades till att antingen laga förrätt, varmrätt eller efterrätt. Sen åkte vi till varandra och åt enligt ett stafettschema.

Det kostade 300 kronor per par att vara med i Matstafetten och pengarna som kom in gick till den här datorn till lekterapin. Nästa år blir det en ny stafett.

Round Table är en underavdelning till Rotary där medlemmarna ska vara yngre än 40 år.

Mer läsning

Annons