Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manifestation för sjukhuset

/
  • Tre och tre med tre meters avstånd mellan raderna, tågade Hudiksvallsborna till sjukhuset med plakat i händerna och slagropen ekande mellan husen.
  • Christina Falk (C) slog ned plakaten i det gröna utanför sjukhusentrén.Vi måste bevara vårt sjukhus. Barn och åldringar måste ha nära till vården, säger hon.

På Centerpartiets initiativ marscherade Hudiksvallsborna till sjukhuset på fredagen, för att manifestera sina åsikter mot landstingets sparförslag på fredagen.

Annons

"Ropen skalla, sjukhus för alla!"

"Vi ska ha, sjukhuset kvar!"

Trots att BB och akutkirurgin nu tycks bli kvar i Hudiksvall, ljöd slagorden längs med Storgatan och Kungsgatan, när cirka nittio personer tågade från gågatan till sjukhuset på fredagen för att visa sitt missnöje med landstingets strategiska sparplan.

Utanför sjukhusets entré står Madeleine Johansson. Hon vikarierar som kanslist på kirurgmottagningen och har gått ut i solljuset för att titta på de tågande Hudiksvallsborna. Hon säger att det känns bra att folk visar sitt stöd, med skallrop och plakat.

- Även om politikerna har backat för tillfället, så finns det en oro för framtiden. Det har ju funnits ett förslag att lägga ner BB och akutkirurgin, det kan nog bli aktuellt igen när det inte är valår i sikte, säger hon.

När manifestationstågets alla deltagare nått till rondellen utanför sjukhusentrén, slogs plakaten ned i det gröna för allmän beskådan över helgen:

"Lägg ner prestigen i stället"!

"Svante gillar osthyvelsprincipen, sätter därför Hälsingland i skiten!"

Mer läsning

Annons