Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många vill öppna thaivagn

/
  • Rampai Haboonme berättar att antalet portioner hon säljer på en dag varierar. En bra dag har hon upp mot hundra kunder.
  • Maten portioneras i plastbackar och serveras med ett leende från Rampai Haboonmee.
  • Miljökontoret kräver att det finns varmt och kallt vatten i vagnen, kylar och frysar, och en separat toalett för personalen i närheten. Dessutom ska det finnas förrådsutrymmen och en så kallad bakomlokal i anslutning till vagnen där maten kan förvaras och förberedas.

Ett mobilt kök på Surbrunnsgatan är det senaste tillskottet bland thaivagnarna i kommunerna. Här serverar Rampai Haboonmee vårrullar och väldoftande curry till hungriga hudiksvallsbor.

Annons

Den nyöppnade restaurangen på hjul, Rampais thai take away på Surbrunnsgatan i Hudiksvall, är ett exempel på hur intresset för att sälja thailändsk mat i en gatuköksvagn har ökat i Hudiksvall och Nordanstig.

- De senaste två veckorna är det fem personer som har ringt för att fråga vad det är som gäller, säger Chatrin Molin, hälsoskyddsinspektör vid norrhälsinge miljökontor.

I nuläget finns tre så kallade thaivagnar i de två kommunerna. Både Kun ya på Strömsbruksvägen i Harmånger och Poi's på Storgatan i Delsbo öppnade 2007.

Senast under marknadshelgen fick Hudiksvall sitt senaste tillskott då Rampai Haboonmee, tidigare ägarinna till restaurangen Noj's, slog upp vagnsluckan för allmänheten.

Samtalen som hälsoskyddsinspektören Chatrin Molin tagit emot har ännu inte resulterat i några formella ansökningar.

Mer läsning

Annons