Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många upprörda över telefonbrist

/
  • Många av Telias kunder är upprörda över att det dröjer allt längre tid innan den fasta telefonin fungerar.

Många boende i Hudiksvall och Nordanstig är upprörda över den långa väntetiden att få tillbaka den fasta telefonin.

– Jag tycker att det är orimligt att vi ska behöva vänta så här länge, säger Wolf Strobel som bor i Frisbo.

Annons

Han bor i Frisbo, Bjuråker, och har varit utan fast telefon sedan stormens framfart på annandagen. Senaste beskedet från Telia är att den fasta telefonin ska fungera den 25 januari.

– De har lämnat liknande besked tidigare, men inte hållit det då. Det är psykiskt påfrestande att det hela tiden ändras och vi inte riktigt vet när vi ska få tillbaka telefonen, säger Wolf Strobel.

Drygt 700 av Skanovas kunder i Hudiksvall och Nordanstig är fortfarande utan fast telefon efter stormen Dagmar. Telia har erbjudit Wolf Strobel en tillfällig lösning genom att koppla det fasta telefonnumret till hans mobiltelefon. Men täckningen är dålig i byn och han kan bara prata i mobiltelefonen om han står på en viss plats i vardagsrummet.

– Det är upprörande att vi ännu inte fått tillbaka vår fasta telefon, säger Wolf Strobel.

Eftersom det är 3-4 gånger fler fel i telefoninätet än normalt är servicetiderna kraftigt förlängda. I Gävleborg är servicetiderna 10 dagar.

– Jag förstår obehaget hos kunderna att inte ha fungerande telefoner. Våra tekniker jobbar för fullt och vi kan bara vänta nu, säger Marielle Ehnberg, pressinformatör på Telia.

Telia kommer att ersätta sina kunder som har varit utan fast telefon i minst fem dagar i följd. Enligt Telias allmänna villkor har en privatkund rätt till kompensation med som mest 800 kronor per tjänst om felet eller förseningen varar minst femton dygn i följd.

– Vi kompenserar våra kunder utifrån hur många tjänster de har hos oss, till exempel kan man få kompensation för både bredband och telefon, säger Marielle Ehnberg.

Mer läsning

Annons